Brengt straling van Wifi een gevaar voor de gezondheid met zich mee?

WIFI maakt, net zoals de televisie, de magnetron en de computer, gebruik van een elektromagnetische straling. Zo werkt WIFI op de radiofrequentie van de 2,4 en/of 5,0 GHz-band en wordt er dus een elektromagnetische golf uitgestoten als je gebruik maakt van WIFI. Behalve wifi is er tegenwoordig ook het 3g en 4g netwerk wat een verhaalopzig is.

Omdat er gesproken wordt van elektromagnetische golven, denken veel mensen dat WIFI schadelijk is voor de gezondheid. Dit is natuurlijk niet zo raar, want elektromagnetische golven kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid en door gebruik te maken van WIFI, zijn de elektromagnetische golven altijd en overal om ons heen. Maar is WIFI daadwerkelijk schadelijk, of is er sprake van een fabel als men spreekt over de schadelijkheid van WIFI? Meer over dit onderwerp, lees je in dit artikel.

Is WIFI straling daadwerkelijk schadelijk?

Dat elektromagnetische straling schadelijk kan zijn voor het menselijk lichaam, is duidelijk. Echter, om daadwerkelijk schade aan het lichaam aan te brengen door middel van elektromagnetische straling, is er een grote hoeveelheid van deze straling nodig. En omdat WIFI straling niet voldoende elektromagnetische straling uitstoot om daadwerkelijk zichtbare schade aan te brengen aan het lichaam, kan niet goed bewezen worden of WIFI daadwerkelijk schadelijk is voor het menselijk lichaam.

Wel kan het zo zijn dat je overgevoelig bent voor elektromagnetische straling. In dit geval heb je minder van deze straling nodig om last te krijgen van gezondheidsproblemen, zoals een jeukende huid. Heb je te maken met een overgevoeligheid voor elektromagnetische straling, dan kun je dus wel te maken krijgen met bepaalde zichtbare gezondheidsproblemen. Echter, deze problemen kunnen ook ontstaan door elektromagnetische straling van de televisie, de computer, de magnetron en zelfs licht.

Kan WIFI straling kanker veroorzaken?

Sommige mensen beweren dat WIFI straling kanker kan veroorzaken. Hier zijn wel enkele onderzoeken naar gedaan, maar uit deze (relatief korte) onderzoeken is niet gebleken dat WIFI straling daadwerkelijk een directe of indirecte oorzaak kan zijn van kanker. Als mensen zeggen dat WIFI straling voor kanker kan zorgen, is er sprake van een fabel en hoef je dit dus niet te geloven.

Nog niet voldoende onderzoek naar schadelijkheid WIFI straling

Eigenlijk is er nog vrij weinig onderzoek uitgevoerd naar de schadelijkheid van WIFI straling. Er zijn wel diverse (korte) onderzoeken uitgevoerd, maar een echt toonaangevend onderzoek over de gezondheidsrisico’s van WIFI straling is helaas nog niet gepresenteerd.

Omdat er nog weinig onderzoek is gedaan naar de gevaren van WIFI straling, kan er nog niet veel gezegd worden over de schadelijkheid van WIFI straling. Er is nog niet gebleken dan WIFI straling erg schadelijk is, maar dit kan veranderen als er een onderzoek gepresenteerd wordt dat iets anders beweert. Houd daarom altijd de laatste ontwikkelingen op het gebied van WIFI straling onderzoek in de gaten als je zeker wil weten dat WIFI niet schadelijk is.