spam in blik

Ontvang jij ook zoveel spam in je online mailbox? Wat kun je eraan doen? In dit artikel willen wij je graag wat tips geven om spam te verminderen. Iedereen heeft er weleens last van, vervelende spam berichten. Spam ontvangen begint meestal bij het delen van je e-mailadres. Grote kans dat je hebt meegedaan aan één of meerdere prijsvragen bijvoorbeeld. Bij prijsvragen is het bijna altijd verplicht om je e-mailadres op te geven. Zonder dat je het doorhebt komt je e-mailadres op deze manier bij bedrijven terecht.

Afmelden
Als je veel spam ontvangt, hoe kun je het aantal spamberichten dan doen verminderen? De beste aanpak is het afmelden van nieuwsbrieven. Vaak zie je onderaan het bericht een linkje met “hier afmelden” of  “geen nieuwsbrieven ontvangen, meld je af”. Klik deze link aan en volg de instructies die naar voren komen.
Natuurlijk zijn er ook berichten waarin je geen linkje kunt terugvinden. Zijn dit berichten van officieel geregistreerde bedrijven, dan kun je natuurlijk proberen het bedrijf te benaderen met het verzoek om je e-mailadres van de mailinglijst af te laten halen. Vaak kun je via Google het e-mailadres van het bedrijf wel vinden.
Zijn het echte spam berichten met half Nederlandse teksten bijvoorbeeld, dan kun je er weinig tegen doen. Als je geluk hebt zit je bij een provider die je de mogelijkheid biedt om e-mailadressen op een zwarte lijst te zetten. Zo kun je de betreffende afzender op de zwarte lijst zetten. Toekomstige berichten van de afzender zullen vervolgens in de spam map terecht komen.

 

 

Zeer veel spam
Ontvang je tientallen spam berichten per week en hebben de net genoemde tips niet geholpen? Je kunt dan eigenlijk maar één ding doen, dat is een ander e-mailadres nemen. Dat is natuurlijk wel een rigoureuze maatregel, maar in zo’n geval zit er helaas niets anders op. Een nieuw e-mailadres aanvragen is vaak het probleem niet, dat heb je binnen enkele minuten geregeld. Het probleem gaat in de communicatie richting je contacten zitten. Je moet iedereen op de hoogte brengen van het feit dat je een nieuw e-mailadres hebt. Als het nieuwe e-mailadres actief is, probeer dit dan niet teveel te gebruiken. Doe je mee aan prijsvragen bijvoorbeeld, geef dan je oude e-mailadres op. Je kunt af en toe op nieuwe e-mailberichten controleren, want mogelijk ben je vergeten een contact op de hoogte te brengen van je nieuwe e-mailadres.

Bron vermeldingen

 

 

Door JohnD

Eigenaar en beginnend auteur op RTV Almere.nl

Gerelateerd bericht